Adjectivele și prepozițiile lor în limba engleză

Nivel: AVANSAȚI Variantă: doar ONLINE

Căutam într-o zi pe Google ce înseamnă un cuvânt în engleză și am nimerit peste acest site http://lingohelp.me/.

Site-ul se ocupă cu un singur lucru: ce prepoziții sunt cel mai des folosite în engleză după anumite adjective.

Sunt 3 lucruri care îmi plac la acest site:

  1. Faptul că sunt ordonate în ordine alfabetică de la A la Z și putem găsi foarte repede ce ne interesează. Poate fi o unealtă interesantă pentru profesorii de limba engleză sau pentru cei care vor pur și simplu să vadă cât știu și cât nu știu. Și dacă nu știți, puteți începe să exersați această parte a vocabularului englez.
  2. Pentru fiecare adjectiv sunt date toate prepozițiile cu care poate fi folosit, în ordinea importanței lor. Mi se pare de ajutor atunci când vrei să le înveți și să știi ce variantă să folosește cel mai des.
  3. Pentru fiecare expresie avem și exemple de propoziții în care apar acestea. Propozițiile ne ajută să înțelegem mai bine când și cum pot fi folosite aceste expresii.

Site-ul cuprinde expresii pe care nu le-am întâlnit în cărțile de engleză și nici în dicționarele cele mai cunoscute precum Oxford Dictionary, Cambridge Dictionary sau Maximillian Dictionary.

[huge_it_slider id=”3″]

De ce recomand site-ul celor avansați? Pentru că nu există nici o explicație pentru ceea ce veți citi. Totul este intuitiv. Unele adjective formează expresii împreună cu anumite prepoziții, însă cu altele nu. De aceea trebuie să știți ceva engleză pentru a alege ce vă este de folos.

Să luăm ca exemplu cuvântul respectful:

  • Printre variante avem respectful of și respectful to. Când folosim prima variantă și când pe a doua? Pentru că nu știam, am căutat pe net și am aflat că: You can be respectful of something or respectful to someone și că In relation to people, we use ‘of‘ to express a general respect and ‘to‘ when speaking of direct respect.
  • Tot aici găsim printre altele și varianta respectful in: „My team has been respectful in every game.”. O persoană cu abilități avansate de limba engleză iși va da repede seama că de data aceasta, respectful in nu reprezintă o expresie pentru ca avem de fapt in every game.

Înțelegeți acum de ce recomand site-ul avansaților? Și cred că este o resursă utilă și importantă, mai ales prin raritatea informației oferite.

Dacă aveți și alte idei la ce puteți folosi acest site, scrieți-mi mai jos. Până atunci vă las să-l descoperiți singuri!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Cod de securitate: completati casuta libera de mai jos. *